Când se mănâncă cea mai multă pizza? Americanii spun că la ei, cea mai multă pizza se mănăncă în duminica superbow-ului. Pe locul doi se afiă ziua de miercuri de dinainte de Thanksgiving. Cine mai vrea să gătească cu o zi înainte de sărbătoarea Recunoştinţei?

Care este cea mai mare pizza? Cea mai mare pizza care s-a realizat vreodată avea în diametru nu mai puţin de 37 m în diametru. E cam greu să-ţi imaginezi cât de mare ar fi o felie, nu?

Care a fost prima pizzerie din lume? În 1830, s-a deschis prima pizzerie din lume, în Napoli: Port’Alba. Pizza se cocea cu lavă de la Muntele Vezuviu.

Cănd a traversat pizza Oceanul? În 1905 s-a copt prima pizza din Statele Unite, la restaurantul italian al Iui Gennaro Lombardi din New York.

Care este cel mai popular topping? Răspunsul este salamul. Mai sunt şi adepții pizzei Hawaii care adoră șunca şi ananasul.

Ce nu conţinea pizza anilor 1940? Vă vine să credeţi sau nu, reţetele de pizza din acea perioadă nu conţineau carne. Pizza se făcea pe atunci cu sos, brănză şi legume. Fără carne.

Căte pizza se vănd anual in lume? Anual, în întrega lume, se vănd peste 5 miliarde de pizza, peste 3 miliarde numai în Statele Unite.

%d blogeri au apreciat: